Op weg naar West Betuwe

De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal op weg gegaan om op 1 januari 2019 één de nieuwe gemeente West Betuwe te vormen. Op deze pagina vindt u informatie en diverse documenten over deze fusie.

Colleges en allerlei ambtelijke werkgroepen zijn druk bezig met de noodzakelijke voorbereidingen voor een geslaagde overgang naar de nieuwe fusiegemeente West Betuwe. Dat betekent niet  dat de gemeenteraden van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal het allemaal vanaf de zijlijn volgen. Integendeel, het is juist aan hen om een bestuurlijke bijdrage te leveren aan de kaders voor toekomstig beleid.

In het herindelingsadvies hebben de Raden al een duidelijke visie op hoofdlijnen uitgesproken. Die visie maar vraagt op verschillende onderdelen nog behoorlijk wat uitwerking.